Hosszas gyűjtőmunka eredményeként született meg végre ez a honlap, hogy a verseny részletei iránt is érdeklődők igényeit kiszolgálja. Valószínűleg ebbe a körbe sorolható az a néhány tucat díjazott és több tucat döntős, akiknek a nevét és eredményét ilyen formában közzé tudtuk tenni, no és azok a (felkészítő) tanárok, akiknek a diákjai ezeket a csodálatos eredményeket elérték. Mindannyiukat elismerés illeti.

Már itt el kell ismerni, hogy az adatok egy részét nem sikerült felkutatni, tehát hiányoznak névsorok és eredménylisták is. Éppen ezért szívesen veszünk minden segítséget, amellyel ezek a hiányok pótolhatók.

Erről a lapról kétféle módszerrel böngészhetők a verseny dokumentumai, és innen is elérhetők az általános információk.

Itt már látható a menük általános szerkezete. A normál álló betűk az adott lap kínálatát adják, a "Vissza" menüpont az adott keresés induló lapját jelenti. Dőlt betűvel keresési módszert válthatunk, majd az így megyníló menüben a vastagított álló betűkkel írott menüpont a másik iskolatípus azonos szintjére vezet. A vastagított dőlt "Tallózás" menüpont erre a szintre, a következő menüpont az iskolatípus váltására szolgál, azaz a másik verseny "Tallózás" szintjére vezet. A Főlap csak ezekről a lapokról érhető el böngészés során közvetlenül.

Az idő szerinti választás az adott (tan)évről rendelkezésre álló adatok, dokumentumok megtekintését teszi kényelmessé, a tartalom szerinti keresés a verseny egyes tartalmi részeit (a kiírástól az eredményekig - ha az adatok rendelkezésre állnak) kínálja.

Aktuális címmel a verseny hírei, a legutóbb közzétett információk jelennek meg a honlapon. Erre mindig érdemes rápillantani, mert minden fontos új dolog ide felkerül - a témától függetlenül.

Észrevételek címmel a versennyel - azon belül is első sorban a középiskolások pályázataival - kapcsolatos általános érvényű, sokakat érintő megjegyzéseket, észrevételeket tesszük közzé ugyanitt. Idézetek címmel írott szövegek korrekt átvételéről található tájékoztatás egy újabb lapon. Ezekre feltétlenül érdemes rápillantania a versenyzőnek akkor, amikor a pályázatát végleges formára hozza. Sok bosszantó hiba elkerülhető az itt található szempontok alapján.

A pályamunkákat őrző könyvtár, a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár, (Székesfehérvár, Bartók Béla tér 1.) Pedagógiai Fiókkönyvtára (8000 Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. (a régi Barátság Háza) T.: 22/310-589) javaslatára közzé tesszük a verseny teljes címlistáját egy külön megnyíló aktív ablakban. (Ez az 1995/96-os tanévtől áll rendelkezésre.) A táblázat mérete függ a tartalomtól!
A lista névsorrendben jelenik meg. Az oszlopfejlécekre kattintva az adott oszlop szerinti rendezés fut le - néhány másodperc alatt (géptől és böngészőtől függően). Második kattintásra a rendezés csökkenővé válik. A rendezés szűrés mellett is működik.
Szűrésre a beviteli mezők segítségével van lehetőség: a szövegtöredéket tartalmazó sorokat jeleníti meg, ahol a kisbetűk és a nagybetűk különböznek.
A sorszám a versenyző adott évi versenyen érvényes (abc rend szerinti) sorszámát jelenti. Ennek megadása az idő szerinti keresések esetén lehet hasznos. A táblázat többi adata - a név alapján - önmagát magyarázza.
Néhány esetben - a különféle tantervi változatok miatt - nem állapítható meg a versenyző évfolyama. Ezért ez olykor elmaradt, vagy az adat a számon kívül valamilyen speciális jelzést is tartalmaz, amellyel a helyzetet kezelni igyekeztünk.
A címek listája után a résztvevő iskolák felsorolása található.

A verseny rövid történetét is itt lehet megtaláni.